Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
483
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
9)
A)
A lyukak mérete a következő:
Az egyik mérete: `(50-3*10)/2=(50-30)/2=20/2=10 (cm)`
A másik mérete: `35-2*10=35-20=15 (cm)`
A szürke felület mérete: `35*50-2*(15*10)=1750-2*150=1450 (cm²)=14.5 (dm²)`
B)
A lyukak térfogata: `15*10*40=6000 (cm³)=6 (dm³)`
A tégla teljes térfogata: `50*35*40=70000 (cm³)=70 (dm³)`
De mivel a téglában benne vannak a lyukak így a megoldás: `70-6=64 (dm³)` beton szükséges a falazóblokk elkészítéséhez.
0