Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek számtani/mértani középérték

Főoldal » Középiskola » Matematika
684
A képről kellene a 8. Feladat, mert eléggé elakadtam vele
Előre is köszönöm, ha valaki gondolkodik rajta
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nem értem, hol van itt számtani/mértani közép. Szerintem:
https://www.geogebra.org/m/vmz6tutj
0

Pitagorasz tétellel meg tudod határozni a másik befogót: `a^2+2+1/a^2=a^2-2+1/a^2+b^2`. Ezt rendezve: `4=b^2`, tehát `b=2`.
1