Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
478
Mérésekkel igazolni lehet, hogy okostelefonjaink 4 V - os akkumulátorai hosszú ideig
képesek állandó 100 mA áramot biztosítani a beszélgetéseink során. Mennyivel csökken az
aksi energiája egy 10 perces beszélgetésünk során, milyen sebességre gyorsulna a 200 g-os
telefonunk ezzel az energiával?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Az akkumulátorból kivett töltés `Q=I*t`, az ennek megfelelő energia `W=U*Q=U*I*t``=``4\text{V}*0.1\text{A}*600\text{s}``=``240\text{J}`.

Az a kérdés, hogy mekkora sebességű telefonnak van 240 joule mozgási energiája. A mozgási energia képlete `W=1/2*m*v^2`, ebből kell kifejezni a sebességet:

`v=sqrt((2W)/m)=sqrt((2*240)/0.2)~~49\text{m}/\text{s}~~176\text{km}/\text{h}`
1