Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitene valaki?Koszonom elore is!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
596
Egy asztalon egy köteg (500db.) A4 lap (20x30x5g) Mekkora a
-legfelsö lap és az alatta levö közötti nyomás?
-a legalso és az asztallap közötti nyomás?
-a 250 és 251 lap között? (a köteg felénél)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
p=F/A
F= m·g=0,005 kg · 10 `m/(s^2)` = 0,05 N
A= 0,2 m · 0,3 m = 0,06 m²

p= 0,05/0,06= `5/6` `N/(m^2)` (0,83 Pa)
Mindegyiknél
Módosítva: 7 éve
-2

Igen, kicsit félreértelmeztem.

Szóval:

A legalsó alatt a nyomóerő: F= `500db * 0,005 kg * 10 m/(s^2)` = 25 N
p = F/A = 25/0,06 = 416,6 Pa

A felénél feleannyi.
0