Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlő szárú háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
1889
Egy egyenlő szárú háromszög egyik belső és egyik külső szögének összege 108°. Mekkorák lehetnek a háromszög szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
legyen a belső szöge:
A pontban:α,
B pontban: α,
C pontban:180-2α.

A külső szögek:
A: 180-α
B: 180-α
C: 2α

Ha 2α+α=108, akkor α= 36⁰ A szögek: 36, 36, 108

Ha 180-2α+180-α= 360-3α=108 -> α=84⁰ A szögek: 84, 84, 12.
Módosítva: 7 éve
1