Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek előre is köszi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
862
Egy teherautó 60km/h sebességgel elindult Hollókőról Budapestre. Fél órával később egy kamion és elindult Budapestről Hollókő felé 72km/h-val
a: mennyi idő múlva találkoznak ha Hollókő 96 km re van Budapesttől
b: Hány kilométerre vannak a járművek Budapesttől amikor találkoznak
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Kazah elég ha egy képet küldesz
Módosítva: 7 éve
1

Az idő különbsége fél óra, erre tudunk építeni.
t1= s1/v1=(96-x)/60
t2=s2/v2 = (x)/72
(96-x)/60= (x)/72+0,5
x-re megoldva: x=36 km, ez a b feladat

a, t1=s1/v1= (96-36)/60=1 óra, a másik indulásától fél óra múlva
2