Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás2

Főoldal » Középiskola » Matematika
613
Sziasztok.
Kérem szépen valaki segítsen. pls!
Nagyon szépen köszönöm :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Kezdem a végén, aztán majd összeérünk :D

a, Munkadíj 150.000 Ft
Ennek a 20%-a 30.000 Ft
Ezt mind megkapja, azaz 180.000 Ft-ot.

b, Végösszeg 105.000 Ft ez a 120%
Akkor a 100% = 100/120*105.000 = 87.500 Ft

a gazdaságos feladat az ábrán. Nem pontos, csak kb így nézzen ki.

30*0,4*0,45= a mozzarella zsírtartalma = 5,4 dkg
A másiké: 30*0,55*0,3= 4,95 dkg az edámi
A mozzarella nyert.
4

6.
Bruttó-ÁFA = Nettó : 115.917 Ft

ÁFA/Nettó*100 = 20 %-a

ÁFA/Bruttó*100 = 16,66 %
3

15000 Ft alapár
10%-os csökkentés, azaz 1500 Ft-tal
Maradt 13500 Ft-os.
Újabb csőkkentés 20%-kal, azaz 2700 Ft-tal
a, Legújabb ára: 10800 Ft
b, Az árcsökkentés az eredetihez képest 15000-10800 = 4200 Ft
Ez %-ban: 4200/15000*100 = 28%-os

2, Az eredeti árnak a 70%-a lett, ha 30%-kal csökkentették
x*0,7= 10500 Ft -> x= 15000 Ft

3.
a, Az eredeti árnak hány %-a a különbség
(136890-126890)/136890 * 100 = 7,3 % az engedmény

b, Mennyinek a 120%-a a bruttó ár
x-nek a 120%-a 126890 Ft
A 100 %-a -> 100/120 * 126890 Ft = 105742 Ft
A különbség az ÁFA: 126890-105742 = 21148 Ft
3

80 pont, 85%, 70, 55, 40%
Egyes jegy: 80*40/100= 32 pontig
Kettes jegy: 80*55/100= 44 pontig
Hármas: ugyanígy a többit: 56 pontig
Négyes: 68 pontig
Ötös 68 pont felett.

b, 5, 7, 8, 3, 2; összesen van 25 tanuló
Ötös lett: 5/25*100 = 20%
Négyes: 7/25*100 = 28%
Hármas: 32%
Kettes: 12%
Egyes: 8%

Átlag: `((5*5)+(7*4)+(8*3)+(3*2)+(2*1))/25`= 3,4
Ennél jobb (négyes és ötös) 12 tanulónak lett
12 a 25-nek 12/25*100 = 48%-a lett jobb az átlagnál.
3