Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem értem ezt a feladatot kérlek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Fizika
505
Ebből a feladatsorból kéne a 2-es , 5-ös
Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Melyik része az, amit nem értesz?

2)
Adatok:
`t=10\ s`
`v=72\ (km)/h`
`a=?`
------
A sebesség km/h-ban nem jó, mindig át kell váltani m/s-ba:
`v=(72)/("3,6")m/s=...`

Aztán már csak a tnult képlet kell:
Az egyenletesen gyorsuló mozgás sebessége `t` idő után, ha nulláról indul:
`v=a·t`

Helyettesíts be, oldd meg. Mi lesz a gyorsulás mértékegysége?

5)
Adatok:
`a="0,4"m/s^2`
`v=72(km)/h`
`t=?`
-----
Pont ugyanaz a feladat, mint az előző, csak másik adatot kell kiszámolni. Ugyanúgy át kell váltani m/s-ba a sebességet, a képlet is ugyanaz. Csináld meg, biztos megy.
Módosítva: 7 éve
0