Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika

Főoldal » Középiskola » Fizika
544
A matek része nem világos valaki elmagyarázná? v=2s/s/v1+s/v2 ez idáig ok. majd:ez igy alakul:2v1xv2/v1+v2 na ez nem tiszta. (átlagsebesség)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v= `(2s)/(s/(v₁)+s/(v₂))`
Először a nevezőt közös nevezőre hozzuk:

v= `(2s)/(((v₂·s)+(v₁·s))/(v₁·v₂))` = `(2s)/(s·(v₁+v₂)/(v₁·v₂))`=`(2s·v₁·v₂)/(s·(v₁+v₂))`= `2*(v₁·v₂)/((v₁+v₂))`

második lépésben kiemeljük s-t a nevezőben, harmadik lépésben törttel úgy osztunk, hogy a reciprokával szorozzuk, végül s-sel egyszerűsítünk.
1