Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Képlet

Főoldal » Középiskola » Fizika
784
Sziasztok
Ha megvan adva a centripetális gyorsulás és a sebesség, hogyan kell kiszámolni a körpálya sugarát?
Köszönöm a segytséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

3
ac=`v^2/r`, ebből r=`v^2`/ac
1

És úgy nem jó, hogy ugye sebességnek 90 km/h van megadva, ezt átváltom m/s-ra, az pedig akkor 25 m/s. A centripetális gyorsulásnak az van megadva, hogy 3,125 m/s2.
És akkor 25 m/s-ot elosztom a 3,125 m/s2. És eredménynek 8 jön ki.
?
Módosítva: 7 éve
0

Nem, 25*25/3,125 = 200
A mértékegységeket nézd meg v²∼`(m^2/s^2)`, acp∼`(m/s^2)`, ha elosztod egymással a kettőt, akkor jön ki a méter.
1