Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
586
Sziasztok. Valaki kérem segítsen ebben a három feladatban, mert elkezdtem "valahogy", de nagyon elakadtam. Köszönöm szépen a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,
18000 Ft a kölcsönkért összeg. A kamat
a, 12%, akkor 18000*12/100 = 2160 Ft kamatot kell fizetni.
b, 10%, akkor 18000*10/100 = 1800 Ft kamatot kell fizetni.

2,
a, Ugyanez, csak kis csavarral, 2750 Ft a 25000 Ft-nak hány százaléka
2750/25000*100= 11%
b, 1250/25000*100 = 5%

3,
a, a harmadik paraméter a kérdés. Aránypárral is kifejezhetjük:
Ha a 3600 Ft a 12%, akkor hány forint a 100 %
100/12*3600= 30000 Ft
b, 100/9,5*4750= 50000 Ft
Módosítva: 7 éve
2