Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
525
Határozd meg a három téglalap területe alapján a kérdőjellel jelölt rész területék!kérlek vezesd le
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Egy hete már feltetted ezt a kérdést:
https://ehazi.hu/q/18152
Pontosabban akkor sem írtad le a feladatot, kazah válaszát megoldásnak elfogadtad. Én privátban akkor elmélkedtem kazah -kal, hogy mi is a feladat. Szerinte aránypáros feladat: 180/120= ? /84, szerintem a feladatnak több megoldása van, mert a téglalap oldalainak hossza a kérdés.
Most leírnád világosan, hogy mi a feladat?
1

Én az egyik megoldást így képzelem el:
0

Több megközelítésben is:

A két-két téglalap területének aránya (hányadosa) megegyezik.
120/180 = 84/x -> x=126

Vagy: 120/84 = 180/x -> x=126

Ha egy téglalapban az egyik oldal hosszát valahányszorosára növeljük vagy valahányadrészére csökkentjük, a területe is annyiszorosára nő/annyiadrészére csökken.

A múltkor azért írtam konkrét számokkal, hogy szemléltetve legyen, de oldalak hosszára nagyon sok lehetőség van, azért is nem az a kérdés.
0