Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika-ko a szakadekba

Főoldal » Középiskola » Fizika
524
Egy mely szakadekba beejtunk egy kovet, majd 1 s mulva utanadobunk megegyet 12m/s sebesseggel.
Mennyi ido mulva eri utol a masodik ko az elsot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az út egyszercsak meg fog egyezni.
Az első útja: s₁=v₁·t+`g/2`·t², ahol v₁=0, tehát s=5 t²
A második útja s₂=v₂(t-1)+`g/2`·(t-1)², tehát s=12t-12+5(t-1)²=5t²+2t-7
2t=7, t=3,5 s
1