Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika-labda fuggoleges rugasa

Főoldal » Középiskola » Fizika
570
SOS hazi!
Fuggolegesen felrugunk egy kismereto labdat, amely 5,5 masodpercig tartozkodik a levegoben.
Hat. meg milyen magasra emelkedik a labda es mennyi a kezdosebessege, ha eltekintunk a legellenallastol.
elore is koszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A labda ugyanannyi ideig emelkedik mint esik - vagyis 2,75 s-ig
Egyszerűbb ha a szabadesést számolom:
a magasság: `s=g/2·t² =5 · 2,75²=37,8125 m`
A sebessége induláskor annyi lesz mint leeséskor (eséskor pedig)
`v=g·t=10·2,75=27,5 m/s`
Módosítva: 7 éve
0