Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika

Főoldal » Középiskola » Fizika
601
Az induló vonat 30s-ig gyorsít majd állandó sebességgel halad végül 90s-ig lassít és megáll. A két állomás távolsága 9000m. az átlagsebesség 194.4m/s. Mekkora a maximális sebesség és mennyi ideig haladt egyenletesen a vonat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Mivel a vonat 9000 m-t megy és az átlagsebesség - hibás az eredeti 54 km/h lehetett

Így a menetidő `t=(9000 m)/(15 m/s)=600 s`

Ebből 90 s a gyorsítás és a lassítás együttes ideje

510 s-ig halad állandó sebességgel - mivel a teljes időből kivesszük a 90 s-et

Az első időszak alatt megtett út `(v·30)/2`
Az utolsó időszak alatt megtett út `(v·90)/2`
A középső idő alatt `v·510`

Így a `9000 = (v·30)/2+(v·90)/2+v·510`

amelyből v=15,7 m/s
Módosítva: 7 éve
0