Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ellenállás

Főoldal » Középiskola » Fizika
3110
Egy zseblámpaizzó ellenállása 17,5 ohm, áramerőssége 200 mA. Mekkora az izzószál két végpontja közötti feszültség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
U = I * R
R = 17.5 ohm
I = 200mA = 0.2 A

U = 17.5 * 0.2 = 3.5V a feszültség
1