Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mérlegelv

Főoldal » Általános iskola » Matematika
513
3*(2×-3)-4(×-2)=×+19
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`3(2x-3)-4(x-2)=x+19`
Kibontod a zárójeleket:
`6x-9-(4x-8)=x+19`
`6x-9-4x+8=x+19`
Az egyszerűség kedvéért összevonod a tagokat:
`2x-1=x+19`
Egy oldalra rendezed az `x`-es tagokat, a másik oldalra a konstansokat (állandók, azaz itt számok)
`2x-1=x+19 \text{ /-x}`
`x-1=19 \text{ /+1}`
`x=20`

Ellenőrzöl:
`\text{b: }3*(2*20-3)-4*(20-2)=3*(37)-4*(18)=111-72=39`
`\text{j: }20+19=39`
`\qquad\qquad\qquad\qquad\qquad\qquad\qquad\qquad\qquad 39=39`
1