Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
468
Sziasztok! A 95 és 96 feladatban kellene segítség. Időm nincsen rá emiatt kérem a segítséget. Köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, 8. osztály, logika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A Rókás feladat illetve az az alattiban kellene segíteni. Köszönöm.
0

Az összes lehetőség:

Az első helyre 4 betű kerülhet, a másodikra 3, a harmadikra 2, a negyedikre 1.
4*3*2*1= 24 lehetséges sorrend van.
Ha az első helyre az Ó kerül, akkor a másodikra 3 betű mehet, a harmadikra 2, a negyedikre 1.
3*2*1= 6 lehetséges sorrend. ÓKAR, ÓKRA, ÓRKA, ÓRAK, ÓARK, ÓAKR
Ha a végéről kezdjük, ugyanez a helyzet, ott is 6 lehetőség.

következő feladat:
a, ugyanúgy, mint előbb
b, első helyre 4, másodikra is 4, mert szerepelhet az előző felhasznált szám is, harmadikra 4, negyedikre 4. 4x4x4x4= 256 számot tudunk kihozni ezekből a számokból ismétléssel.

Néggyel való oszthatóság: Az utolsó két számjegye osztható legyen néggyel, annak feltétele, hogy páros számok legyenek. Mivel ez mind páratlan, így egyik sem lesz osztható néggyel.
2