Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika lecke

Főoldal » Középiskola » Fizika
1546
Mennyi ideig mozgott a lejtőn az a nyugalomból induló és 2,5 m/s2 gyorsulással mozgó golyó amelyik a lejtő aljára 5 m/s sebeséggel érkezett? Mekkora volt a közben megtett útja??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = v₀ + a·t, ahol v= 5 m/s, a= 2,5 m/s² v₀=0 m/s
ebből t-t kifejezve t= 2 s
s =`a/2`·t²= 5 m
Módosítva: 7 éve
0