Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika lecke

Főoldal » Középiskola » Fizika
934
egy kocsi sebessége 8 percig 20 m/s,azután 12 percig 36 km/h.
a,mennyi az összes megtett út?
b,mennyi az átlagsebesség?
c, rajzoljuk meg az a sebesség idő grafikont
d, rajzoljuk meg az út idő grafikont
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
t₁=8 perc = 480 s
v₁= 20 m/s
s₁=v₁·t₁= 9600 m
t₂=12 perc = 720 s
v₂= 36 km/h = 10 m/s
s₂= v₂·t₂=7200 m
s= s₁+s₂= 16800 m
vátl= (s₁+s₂)/(t₁+t₂) = 16800 / 1200 = 14 m/s

Bocs a móricka rajzért, ennyire futja :D
1