Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keveréses feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2098
Mennyi 40°-os alkoholt kell hozzáönteni fél liter 70°-os alkoholhoz hogy 48 fokos alkoholt kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
x liter 40⁰-os alkohol + 0,5 liter 70⁰-os alkohol = (x+0,5) liter 48⁰-os alkohol.

40*x + 0,5*70 = 48*(x+0,5) egyenletet kell megoldani.
8x = 11
x= 11/8 = 1,375 liter = 1375 cm³, ennyi kell a 40⁰-os alkoholból.
Módosítva: 7 éve
0

Nagyon köszönöm, 47 éves apuka vagyok aki ezekben már nem tud segíteni
0