Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
492
Segítséget szeretnék kérni!9*(1-x)=2*(x-4)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
először felbontjuk a zárójelet:

9-9x = 2x -8

Egy oldalra rendezzük a konstansokat, másikra az x-eseket.

11x = 17

x = `17/11`

Ellenőrzés:

9· (1-`17/11`) = `-54/11`
2·(`17/11`-4) = `-54/11`
2