Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika sürgős

Főoldal » Középiskola » Fizika
457
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1,
v₁=v₀ + a·t₁ = 2 + 0,2· 14 = 4,8 m/s
v₂ = v₀ + a·t₂ = 2 + 0,2· 15 = 5 m/s
A 15. másodperc elkezdődik 14 után és 15-ig tart, tehát kiszámolod t=14 s esetére, azután t=15 s esetére, és a kettő közötti intervallumot adod meg.

2. Képlet ugyanaz, v= 10 m/s, v₀= 30 m/s, t= 10 s, ebből a=-2 m/s²
s = v₀t + a/2 * t² = 30·10 - 100 = 200 m

3. v= g·t , ahol g∼10 m/s²
s=`g/2`·t² = 5 · 8² = 320 m

4. Az utóbbi képletből t-t kifejezve t=√(`2s/g`)= 4 s
v= g·t = 40 m/s
-1