Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Henger felszíne

Főoldal » Általános iskola » Matematika
912
Az egyenes henger sugara 3 dm, magassága 28,6 cm. Mekkora a felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
henger, felszín
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
0. lépés : figyelj arra oda, hogy a mértékegységek azonosak legyenek.
A=2*r2*π+2*r*π*m
A=2*32*π+2*3*π*2,86
A=110,46 dm2
1

Felszín=2π*r(r+m)=2*30*π(30+28,6)=11045.83
1