Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pls segítsetek ! Kémia 8.o.

Főoldal » Általános iskola » Kémia
687
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
10. feladat
2 H₂ + O₂ = 2 H₂O
4 g oxigén hány mol: 4/32 = 0,125 mol, ezzel kétszer annyi, azaz 0,25 mol H₂-gáz egyesül, ami g-ban: 0,25*2= 0,5 g

másik 10-es:

2 g Hidrogén -> 1 mol, eből 1 mol víz keletkezik, ez 18 g.

Az elektronszerkezetek:

Fluor: 2s²p⁵
Oxigén: 2s²p⁴
Klór: 3s²p⁵
Kén: 3s²p⁴

Hasonlóság: elektronhéjak (F-O: 2, Cl-S: 3)
Különbség: Külső elektronok: F, Cl - 7; O,S: 6
Módosítva: 7 éve
0