Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika felvételi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
3764
Kertész gazda egy kosár almát vitt a piacra. Az első vevő megvette az almák felét a második vevő a maradék harmadát, a harmadik vevő a még megmaradt almák ötödét. A negyedik vevő elvitte a megmaradt nyolc almát
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Van x darab almánk.
Első: `x/2` Maradt `x/2`
Második: `x/2`/3 = `x/6` Maradt `x/3`
Harmadik: `x/3`/5 = `x/15`
Negyedik: 8.

Összesen: `x/2` + `x/6` + `x/15` + 8 = x
Közös nevező: 30
`22/30` x +8 = x
x= 30

Ellenőrzés:
Első: 15
Második 5
Harmadik: 2
Negyedik: 8
Ez összesen: 30

1