Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mérlegelv

Főoldal » Általános iskola » Matematika
596
x+3·(x-2)=10
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
felbontod a zárójelet: x + 3·x - 3·2 = 10
összevonod az x-es tagokat
4x -6 = 10 / mindkét oldalhoz hozzáadsz 6-ot

4x= 16 / elosztod néggyel mindkét oldalt

x = 4

Leellenőrzöd:
4 + 3·(4-2) = 10
2