Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8. osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
567
Egy téglatest alakú terem egyik alsó sarkában rögzítettünk egy zsinort, amelyet kifeszitettunk elobb a padlo majd a terem legtávolabbi csucsaig. Az elso esteben 10 meter, a masodik esetben 10,6 meter zsinorra volt szukseg. Milyen magas a terem?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ez egy derékszögű háromszög lesz, az egyik befogója a=10 méter, az átfogója c=10,6 méter. A másik befogó kell:

b=` `10,6^2`-`10^2`  ~ 3,51 méter
0