Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS 8.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
547
Sziasztok! az a, és a b, feladatot nem tudom!! :( valaki segít?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Lehet képletekkel dolgozni, vagy egyenes arányossággal. Utóbbit már régóta használjátok, úgyhogy azzal próbálkozom.

175km az összes út hossza (100%)
x km a 68%
x=175*68/100
Itt figyelj arra, hogy a várostól való távolságot kapod meg, nem a végállomástól lévőt, de ez menni fog már.
1

Ha 18% --> 9,
akkor 1% --> 9/18 = 0,5
és 100% --> 100*0,5 = 50
50-nek a 32%-a = 50*32/100 = 16 tanuló kapott 4-est.
1

Azt nem írja, hogy a vonat honnan hová tart, jön vagy megy, csak annyit, hogy megtette az út 68%-át. Indulhatott a városból is és a végállomásról is. Ha a végállomásról indult, akkor `175*68/100`=119 km, ha a városból, akkor `175*32/100`= 56 km
0