Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell az a-t kifejezni a trapéz terület képletéből?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
754
Képlet: a+c/2*m
Kérdés: a=?
A matektanár ennyit mondott. Tudtok segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, házi
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
T = ((a+c)/2) * m // elosztjuk m-mel
T / m = (a + c) / 2 // szorzunk 2-vel
2*(T / m) = a + c // kivonunk c-t
2*(T / m) - c = a // kész

a = 2*(T / m) - c
0