Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Fogalmazás

734
Milyen új tantárgyat vezetnel be? 10-12 mondatos fogalmazás, 3 érvvel alátámasztva
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

3
Programozás
Mivel a mai világban már ez lassacskán egy alap tudás lesz amit tudnunk kell, hogy tartani tudjuk a tempót a világgal. Lehetne ezen a tantárgyan belül: Robotika (Robot programozás), Alkalmazás porgramozás stb.. Ezt a tantárgyat 6.-osoktól 8.-osoknak vezetném be meg persze középiskolában is. Lehetne heti 2 vagy több órában is, hogy a diákok elég gyorsan nagyon jól eltudják sajátítani.

Érveket meg találj ki
1

Élettan
Ebben tanítanák, hogyan igazodjunk el az életben. Általános iskolában 7.o.-tól taníttanám, ilyenkor a téma lehetne az ki milyen iskolába szeretne menni, mit szeretne tanulni. Később arról is lenne szó, hogyan spóroljunk, mit érdemes megvenni, mit nem. Hogyan vásároljunk például házat, először az albérlet megéri-e jobban, vagy rögtön vegyünk saját házat. Vagy, hogy hogyan vegyünk autót használtat, újat mikor melyik éri meg jobban.
Indokok:
- Felkészítené a gyerekeket (később felnőtteket) a fontosabb döntésekre.
- Később egyszerűbb lenne vásárolni, több ismeretünk lenne.
- Könyebben megtalálnák a nekünk való munkát.
Remélem tudtam segíteni!
Módosítva: 1 éve
1

Valószínűleg már sikerült választ kapnod, de szeretem a kreatív feladatokat, szóval írok én is röviden valamiről.
A tárgyneve: vita.
A diákok elsajátítanák a vita alapjait, érvek fajtáit, érvelési hibákat. Szövegeket néznének, ahol fel kell ismerni az érvtípusok, érvelési hibákat, ezenkívül nekik is vitázniuk kellene, akár egy témáról ki kell állniuk az osztály elé, vagy esetleg két diák egymással vitázik. A valódi vitákban tanulnák meg ezeket élesben is alkalmazni. 7.-8.-ban lennének az alapok, illetve akkor lehetne az amikor saját maguk hoznak témát, és amellett kell érvelni. Középiskolában meg ki osztott témák mellett kell érvelni.
Érvek:
- iskolán kívül is használható tudás (pl. megvédd az álláspontod munkahelyen).
- hamis érvekkel nem tudnának megtéveszteni.
- kreativitást igénylő tárgy (ez elején kell megtanulni az alapokat, és onnantól kezdve már nem kell semmit se tanulni).
Módosítva: 1 éve
0