Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek szazalekszamitas 7-es

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2764
Mekkora része illetve hany szazaleka
A 8-nak az 5
Az 5-nek a 8
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A százalék az gyakorlatilag azt jelenti, hogy hány század része az egyik szám a másiknak.
5 a 8-nak `5/8`-része, ami `0.625=62.5%`
8 az 5-nek `8/5` része, ami `1.6=160%`
3

8-nak az 5 : 5= 8·x/100 -> x= 100·5/8 = 62,5 %-a (`5/8`-a)

5-nek a 8: 8= 5·x/100 -> x= 100·8/5= 160 %-a (`8/5`-e)
Módosítva: 7 éve
2