Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányosság

Főoldal » Középiskola » Matematika
507
Sziasztok. Kérem szépen, hogy valaki segítsem ebben a két feladatban, mert benne lesz a holnapi röpdolgozatban. Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
12,5 km azaz 12500 m az út hossza
223 cm azaz 2,23 m a kerület.
Elosztod az út hosszát a kerülettel és annyit fordul a kerék.

Az út hossza : s= v x t = 75 km/h x 12 h = 900 km
Ha ezt 90 km/h-val tesszük meg, akkor t = s/v = 900 km / 90 km/h = 10 h
Akkor 10 óra szükséges az út megtételéhez.
2