Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora erő hat a testre lendület alapján?

Főoldal » Középiskola » Fizika
591
Egyenes vonalú mozgást végző test lendülete 3 s alatt 150kg*m/s lett. Mekkora erő hatott a testre? Mekkora a test tömege ha a test végsebessége 2m/s lett? Mekkora a test gyorsulása és megtett útja?
Plss
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika, lendület, impulzus, tömeg, erő, végsebesség,
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`I=150 (kg·m)/s`
`t = 3\ s`
`v=2m/s`
A lendület és az átlagos erő között ez a képlet: `I=F·t`
Ebből ki tudod számolni az erőt.

A lendület és a sebesség között ez a képlet: `I=m·v`
Ebből ki tudod számolni a tömeget.

A gyorsulás és végsebesség között: `v=a·t`
Ebből ki tudod számolni a gyorsulást.

A megtett út pedig: `s=1/2·a·t^2`
0