Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika

Főoldal » Középiskola » Fizika
621
A kocsi 30 percig 10m/s sebességgel majd a további utján 5 m/s és 20m/s sebességgel halad. Az egész utat 1óra 40perc alatt teszi meg 8m/s sebességgel. Mennyi ideig haladt az egyes sebességekkel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
legyen x az 5 m/s-os út megtételéhez szükséges idő

(30·10) + (x·5) + ((70-x)·20) = 100 · 8
15 x = 900
x = 60

60 percig ment 5 m/s-mal, 10 percig 20 m/s-mal.
0