Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon fontos! Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1644
Kérlek segítsetek az alábbi feladat megoldásában,holnap dolgozatot írok,és nem igazán megy. :(

Összeöntöttünk három sósavoldatot. Az egyik oldat 3/11-ed része volt sósav,a többi víz. A másik oldat 2/7-ed része volt sósav. A harmadiknak 4/9-ed része volt sósav. Az elsőből 2,4 liter,a másodikból 1,8 liter,a harmadikból 3,5 liter oldatunk volt. Hányadrésze lett sósav a végső oldatnak?

A válaszokat előre is nagyon köszönöm! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(2,4 * 3/11) + (1,8 * 2/7) + (3,5 * 4/9) = (2,4 + 1,8 + 3,5) * x

x-re megoldva: (0,6545 +1,5555 + 0,5143) / 7,7 = 0,35 kerekítve

∑ (mennyiség · koncentráció) = végső mennyiség · végső koncentráció
0