Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
2803
Mennyi idő alatt gyorsul fel az 1200 kg tömegű gépkocsi 54km/h sebességről 72km/h sebességre, ha 3000 N állandó nagyságú erő gyorsítja? Mennyi utat tesz meg ez alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,
F = m x dv / dt -> dt = m x dv /F dv = 18 km/h = 5 m/s

dt = 1200 kg x 5 m/s / 3000 N = 2 s

b,
a=dv/dt =5/2 = 2,5 m/s2
v0=54 km/h = 15 m/s v1=72 km/h = 20 m/s
s= v0*t + a/2 * t2 = 15 * 2 + 2,5/2*22= 30 + 5 = 35 m
0