Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nincs valakinek anyaga Földönkívüli élet, Elet az univerzumban témára? CsillaGÁSZAT

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
589
egy ''tanári'' óra levezetésére, (be kell mutatnom egy tanári órát)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Csillagászat, tanóra, földönkivüliélet, univerzum
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

2
Nincs - de az űr nagyságára egy példa...
Ha a NAP akkora mint egy labda (69 cm kerületű), akkor a Föld kb. 24 m távolságba van a Naptól, a legközelebbi (4,5 fényévre lévő) naprendszer akkor nagyjából 6500 km-re van. (Anglia- India távolság)
Ja és ilyenkor kb 5 cm van a Hold. És oda is kb. 3 nap alatt érünk el.
Szóval ha jönnek az UFÓ-k ők is ilyen messziről jönnek.

Léteznek exobolygók - ahol úgy véljük olyan pályán keringenek, amelyek a folyékony víz tartományán belül vannak - de ezekről mit meditáljunk jelenleg... ezekre esetleg rákereshetsz.
Vélhetően élet nyomait a Mars-on (valamilyen kezdetleges, betokozódott formában) feltételezhetjük, vagy a bolygók holdjain...
A wiki nem jó?
https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6ld%C3%B6n_k%C3%ADv%C3%BCli_%C3%A9let
https://en.wikipedia.org/wiki/Circumstellar_habitable_zone és ha fordítod akkor egész okosságok is lehetnek benne
Goldilocks zóna (GHC) ilyeneket kellene nézned - szerintem
Módosítva: 7 éve
1

Találtam így gyorsan a témáról két TED előadást, ami érdekes lehet. A Kurzgesagt csatornának is vannak érdekes videói "az űr" témában. Ami idevághat, az mondjuk a két Fermi paradoxonos.
https://www.youtube.com/watch?v=qaIghx4QRN4
https://www.youtube.com/watch?v=m64Wz_RBp2s

https://www.youtube.com/watch?v=sNhhvQGsMEc
https://www.youtube.com/watch?v=1fQkVqno-uI

Még ismerek egy minutephysics videót, ami arra irányul, hogy ha vannak idegenek, akkor statisztikailag inkább milyennek kéne lenniük.
https://www.youtube.com/watch?v=KRGca_Ya6OM

Írásos forrásokat ne igazán ismerek, mert inkább videókban szoktam utánanézni dolgoknak, mint könyvekben vagy dokumentumokban.
1