Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

2 exponencialis fuggveny, 2 logaritmus fuggveny

Főoldal » Középiskola » Matematika
870
szoval ez a negy feladat 30%ot belefog szamitani a holnapi tz-be (ami szar lesz) es igy ha hibatlanul beadnam ezt, akkor talan meglenne a kettesem. kene a tablazat, jellemzes ( Ertektartomany, Ertek keszlet, Zelus hely, Monotomitas, Szelso ertek, meg valami T.m), meg ugye a fuggveny.. nagyon halas lennek erte, tenyleg..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
exponenciális, függvény, logaritmus
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
bocsi, nem ertektartomany, hanem ertelmezesi ha jol tudom.. ah fogalmam sincs, remelem ertitek..
0

ja meg zerus hely, nem zelus.
0

Szia. Először is ezt a hasznos oldalt tudom ajánlani: https://www.wolframalpha.com/
Beírod hogy plot függvény (példa: plot 4^x-5) entert nyomsz, és megrajzolja a függvényt. max fél óra és le tudom majd írni az elemzéseket is hozzájuk.
1

1. https://www.wolframalpha.com/input/?i=plot+4%5Ex-5
Értelmezési tartomány (é.t): x∈R
Értékkészlet (é.k) y>-5
Zérushely (z.h): 4^x-5=0 4^x=5 x*ln4=ln5 x=1,16
Monotonitás: szigorúan monoton nő
Szélső érték: nincs
Korlátosság: Alulról korlátos

2. https://www.wolframalpha.com/input/?i=plot+(1%2F2)%5E(X-4)
É.T. : x∈R
é.k: y>0
z.h: nincs
monotonitás: szigorúan monoton csökken
korlátosság: alulról korlátos
szélső érték: nincs

3.https://www.wolframalpha.com/input/?i=plot+log2(x-5)
É.t: x>5
É.k: y∈R
Zérushely: x=6
Monotonitás: szigorúan monoton nő
Korlátosság: nem korlátos
Szélső érték: nincs

4.https://www.wolframalpha.com/input/?i=plot+log0,5(x-2)%2B2
é.t: x>2
é.k: y∈R
z.h: log0,5(x-2)+2=0 log0,5(x-2)=log0,5((0,5)^-2) x-2=0,5^-2 x=6
Monotonitás:szigorúan monoton csökken
Korlátosság: Nem korlátos
Szélső érték: nincs
2