Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög.

Főoldal » Középiskola » Matematika
565
Nagyon hálás lennék egy részletes megoldásért.

Egy A-ban derékszögű ABC háromszögben AC=2 3  cm, BC=4cm. Tudjuk, hogy EC merŐleges az (ABC) síkra és EC= 4cm. Számítsd ki a B pontnak az ACE síktól való távolságát-
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Mivel az ABC síkra merőlegesen 4 cm van az E pont (a C pont fölött), ezért a B pont távolsága az ACE síktól pont AB szakasz.
Ennek hossza pedig
BC2=AC2+AB2
AB= BC2-AC2 
AB= 16-12 =2
Vagyis szerintem 2 cm-re van ACE síktól a B pont
Módosítva: 7 éve
1

Szerintem is :
1