Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladatmegoldás

Főoldal » Középiskola » Fizika
533
Sziasztok. Nagyon szépen kérlek titeket, hogy valaki segítsen nekem ebben a feladatban.
Nagyon nagyon nagyon szépen köszönöm a segítséget! :) :) :)

Mekkora sugarú pályán mozog az a pontszerű test, amelynek szögsebessége 0,5π1/s, kerületi sebessége pedig 2m/s.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v=r·ω ⇒ r=v/ω
r=(2 m/s)/(0,5·π 1/s)=1,27 m
1