Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
414
Sziasztok! Tudnátok ebben a feladtban segíteni?
Ha igen, annak nagyon köszönöm!:)
Ez egy törtes feladat!
A tört mellet található szám hatvány!
Bocsi, csak így tudom megoldani!
b, 25/16·(4/5)2=
c, (1/2)4·(8/5)3=
d, 10/12·(6/5)4=
e, 8/7·(14/16)3=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
felbontjuk az osztóira, majd egyszerűsítünk, számlálót a számlálóval, nevezőt a nevezővel szorozzuk.
b, (5/4)^2 x (4/5)^2 = 1
c: (1^4 x 2^9) / ( 2^4 x 5^3) = 2^5 / 5^3 = 32 / 125
d: (2 x 5 x 2^4 x 3^4) / (2 x 3^2 x 5^4) = 2^4 x 3^2 / 5^3 = 72 / 125
e, (2^3 x 7^3 x 2^3) / (7 x 2^12) = 7^2 / 2^6 = 49 / 64
0