Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gúlás feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
905
Egy VABC szabályos háromoldalú gúlában A', B', C' a VA, VB, VC élek felezőpontjai. Tudjuk, hogy AB=12 cm, VO=2 6  cm, ahol [VO] a gúla magassága. Számítsd ki
- az ABC háromszög területét
- az A'B'C' háromszög kerületét
- A csonkagúla magasságát
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, A szabályos háromszög területe: T=(a²·sin60) /2= (36 ·  3 ) cm².
b, Arányosan az oldalak hossza is feleződik: A'B'= 6 cm, K= 3·A'B' = 18 cm.
c, A csonkagúla magassága is fele lesz m'= 6  cm.
0