Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8. osztály felvételine

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1888
Nem tudom levezetni az egyenletet. Valaki segítene? Egy háromszög két belső szögének aránya 4:5 A háromszög harmadik belső szöge 37 fokkal nagyobb mint a háromszög legkisebb belső szöge
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4x + 5x + 4x + 37 = 180
ahol alfa= 4x, béta=5x, gamma= 4x+37
13 x = 143
x= 11

alfa = 44, béta = 55, gamma = 81
Ha a szögek a kérdés, akkor ez a válasz ;) :D
1