Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, mértan

Főoldal » Általános iskola » Matematika
472
Ha egy kör kerülete 8π cm,akkor átmérője .... cm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A kör kerülete: `2*r*π`, ahol `r` a kör sugara. De azt is tudjuk, hogy az átmérő: `d=2*r` Így a kör kerülete kiszámolható `d*π` alakban is.
Mivel a kör kerülete meg van adva, ami `8*π`, amiből következik, hogy az átmérő `8 cm`
Hiszen `8*π=d*π => mivel` `π≠0`, ezért oszthatok vele `=> d=8`
1