Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek HÁZI SOS!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
555
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
11)
Tudod, hogy a súlypont harmadolja a súlyvonalakat úgy, hogy a kisebb rész az oldal irányába esik. Az AB-hez tartozó súlyvonal két végpontja F és C. Ez azt jelenti, hogy FS harmada FC-nek, vagy ami ebben a feladatban hasznosabb, FC háromszorosa FS-nek. Ez vektoriálisan is igaz (`\vec{FC}=3*\vec{FS}`), mert a két vektor iránya megegyezik.

(kisbetűs vektorral a koordinátarendszer O központjából abba a pontba mutató vektort fogom jelölni, lehet, hogy ezt órán is így csináljátok)
`\vec{c}=\vec{f}+\vec{FC}`
`\vec{c}=\vec{f}+3*\vec{FS}`
`\vec{c}=\vec{f}+3*(\vec{s}-\vec{f})`
`\vec{c}=3*\vec{s}+2*\vec{f}`

12)
10-től 99-ig minden második szám páros (azaz 2-vel osztható), tehát 90/2=45 kétjegyű páros szám van.
6 darab kétjegyű 15-többszörös van (15,30,45,60,75,90), ezek közül 3-at már beleszámoltam a párosokba, tehát összesen 48 szám közül választhatok.

A 48 választás közül csak 3 osztható 30-cal, tehát a számok közül 45 nem lesz osztható 30-cal. Annak az esélye ez alapján, hogy ezek közül választok, `45/48=15/16`
0