Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok lecci oldjatok meg sűrgős lenne előreis köszönöm a segítséget.

Főoldal » Középiskola » Matematika
2264
Mennyi bádoglemez szükséges 50db 12cm átmérőjű 1m hosszú kályhacső elkészítéséhez , ha a takarásra 1.5cm-t rászámolunk.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Úgy kell felfogni, mint egy hengert, aminek a felszínének számolásakor nem kell hozzáadni a 2 alap kört.
(A takarást viszont nem értem a feladatban, az hova kell, vagy hol van?)

d = 12 cm ->
r = 6 cm (sugár)
h = 1m = 100 cm (magasság)

S = 2 * π * r * h = 2*π*6*100 = 3768 cm² bádog kell, takarás nélkül 1 kályhához.
Ehhez még kell a takarás + beszorozni annyival, ahány kályhacső kell (50).
0