Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi SOS!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
521
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4)
A háromszög oldalfelező pontjai középvonalakat határoznak meg. Ezeknek a hossza fele az eredeti háromszögben velük párhuzamos oldaléval (mert ugye a középvonalak az oldalakkal párhuzamosak).
Ez alapján az 5 cm-essel párhuzamos oldal 10 cm, a 4 cm-essel párhuzamos 8 cm és a 6 cm-essel párhuzamos 12 cm hosszú. A háromszög kerülete 30 cm.

5)
A második nap a hátralávő út 25%-át (más néven `\frac{1}{4}`) tettük meg, így még a 75%-a (`3/4`) maradt, ami 9 km. Ha a hátramaradt út `3/4`-ede 9 km, akkor a teljes hátramaradt út 12 km. Ez a teljes út `2/5` része, tehát a teljes út `12/2*5=30` km

Úgy is kiszámolhatod, hogy az 1. napon hátramaradt útnak `(x*2/5)` a második napon a `3/4` része maradt, tehát
`9\ km=(x*2/5)*3/4=x*6/20=x*3/10`
`x=9\ km*10/3=30\ km`
0