Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hazi

Főoldal » Középiskola » Matematika
493
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1)
`A*B=5*10^{12}*2*10^{11}=10*10^{23}=10^{24}`
`A+B=5*10^{12}+2*10^{11}=5*10^{12}+0.2*10^{12}=5.2*10^{12}`

2)
Egy egyenest két pont határoz meg. Legrosszabb esetben nincs 3 pont ugyanazon az egyenesen, tehát minden pont-pár különböző egyenest határoz meg. Azt, hogy hány pont pár van, kombinációval tudod meghatározni (hány módon lehet 2 pontot kiválasztani 8-ból). Azt meg így:
(még nem sikerült rájönnöm, hogy lehet ebbe leírni azt, hogy n alatt a k)
8 alatt a 2`=\frac{8*7}{2!}=28`

3)
a)
Az értelmezési tartomány azon x értékek halmaza, amelyekhez hozzárendelünk. Itt látod, hogy a függvény az x tengelyen `-4`-től `4`-ig tart ó, megszakítás nélkül, ezért az értelmezési tartomány `[-4;4]`

b)
Az értékkészlet azon y értékek halmaza, amiket hozzárendelünk. Itt a képen látod, hogy a függvényen az y értékek `-1`-től `4`-ig terjednek, és köztük is minden értéket felvesz a függvény, tehát az értékkészlet `[-1;4]`
Módosítva: 7 éve
0