Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi a folyadék relatív dielektromos állandója?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
658
Kérlek részletezd a megoldást :)
Előre is köszi :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Q=CU (töltés=kapacitás·feszültség)

C=ε·ε0·A/d
ε0 - vákum dielektromos állandója

Q=C1·U1 - levegő esetében
Q=C2·U2 - a folyadék esetében

U1/U2=C2/C1

kapacitásokban A, d, ε nem változik így C-k behelyettesítés után a következő marad (egyszerűsítés után)

εfolyadéklevegő=U1/U2

εfolyadéklevegő=48,6V/46V=1,056

εlevegő∼1 ⇒ εfolyadék=1,056
Módosítva: 7 éve
0